Miniseminar og lokalhistorisk vandring i Vamma Kraftstasjon 23. april 2022 Foto: Gunnar A. Hjorthaug

Vamma kraftstasjon vakte stor interesse og vakkert vårvær lørdag 23. april hvor Østfold Historielag og Askim Historielag arrangerte lokalhistorisk miniseminar. Hans Harald Løkke fortalte historien om Norges største elvekraftverk med omvisning. Hele 50 personer var det funnet plass til som fikk høre idustrihistorie og gitt omvisning i museumsdelen, kontrollrommet, i en durende turbinhall og tur på det mektige anlegget. 

Leder i Askim Historielag, Ulf Kolstad fortalte om Askim Historielag og tok med forsamlingen med på Ekskursjon til «Vammabanens jernbanespor, et påbegynt friluftsmuseum» – med bl.a. vogner fra Krøderbanen.

Miniseminaret ga mange gode tilbakemeldinger og fornøyde deltakere. Leder i Østfold Historielag, Kari Stumberg Omholt, takket Askim Historielag og Hans harald Løkke for en flott dag. Hun fortalte også om lagets neste historiske vandring som er annonsert til den 21. mai sammen med Borge og Torsnes Historielag. Påmeldingsfrist 12 mai.

Vandring på anlegget. Foto Gunnar A. Hjorthaug