Interessant seminar fra Østfold Historielag om Lokalhistorie i vår tid i Moss 26.10. Moss Historielag var vertskap på Verket skole. 33 deltakere fikk en spennende dag. Dag Hunstad fra Norsk lokalhistorisk institutt ga en spennende oversikt over lokalhistorisk arbeid og muligheter i dag fra de mange organisasjoner og institutter. F.eks mulighetene som er på «lokalhistoriewiki.no» til å lage moderne lokalhistoriske bøker med mulighet for oppdatering og til å nå mange.

Kristian Hunskaar, fra Riksarkivet underviste godt om Digitalarkivet og fortalte om siste oppdateringer. Østfold sitt mangfold av idustrihistorie var Åsmund Svendsen sitt tema som engasjerte forsamlingen. Tor Anders Bekken Martinsen fortalte fra Landslaget for Lokalhistorie og fortalte om hvordan styreweb og prosjektstøtte var store muligheter for lokallagene. Siste del av seminaret var omvisning og byvandring i Møllebyen og Verket med Per Arild Simonsen. Vi hadde vakkert høstvær med masse vann i Mossefossen. Flott ramme om en kulturomvisning som fristet til gjentakelse.